Bestuur

Voorzitter

Gerard Vallee

Getrouwd, vader van 2 kinderen en opa van nu nog 3 kleinkinderen.

Vanaf 1967 tot medio 2003 bij de KLu en tot ultimo 2003 (als ingehuurd burger) bij Defensie gewerkt. Onderin de organisatie begonnen. Als dienstplichtige opgeroepen en kort daarna de officiersopleiding Materieel-Logistiek als KVV-er in 1968 afgerond. In 1973 beroepsofficier geworden.

De rode draad door mijn carrière is organisatieontwikkeling/veranderingsprocessen. Eerst in diverse automatiserings(nu ict)-functies (bij toenmalige Rekencentrum KLu en DMKLu) , later in de EDP-auditing (bij de toenmalige Directie Interne Controle Krijgsmacht -nu Defensie Accountantsdienst- en DEBKLu) en tenslotte heb ik diverse managementfuncties bekleed.

Dit waren functies bij de toenmalige DOPKLu/C-MTGKLu, MinDef/Projectleider Implementatie Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie DVVO, Defensie Interservice Commando DICO/C-DVVO, DICO/Hoofd Afdeling Ondersteuning, DICO-Interim Manager Diensten Geestelijke Verzorging DGV en MinDef/Plv Projectleider tvs Hoofd Projectbureau Implementatie Defensie Horeca Organisatie (nu Paresto). Hierbij waren meestal reorganisaties aan de orde. In voorjaar 2005 nog tijdelijk ingehuurd als Projectleider voor de ontwikkeling van de helpdeskfunctie binnen de klant-leverancierrelatie voor Commando DienstenCentrum CDC (voorheen DICO).

Ik denk met veel plezier en waardering terug aan mijn actieve diensttijd.Ik besteed mijn FLO-tijd veel aan klussen, reizen met mijn vrouw en de (klein)kinderen. Sinds april 2007 met plezier Voorzitter van de Contactgroep PA regio Soesterberg geworden en vind het leuk om wat terug te doen voor de KLu in het algemeen en mijn (oud-)collega's in het bijzonder.


Secretaris

Cees Huisman

Alleenstaand. Vrijwel direct na mijn schoolperiode bij de KLu terechtgekomen. Militaire en vaktechnische opleidingen gevolgd bij de LOKS/Breda (1965) en de LETS (1966), waarna ik geplaatst werd in een administratieve functie bij het DVM/Gilze-Rijen. In 1970 verder opgeleid tot personeelsfunctionaris en tewerkgesteld bij Korps Luchtmachtstaven/vlb Ypenburg

In 1981 overgeplaatst naar het Commando Staf Tactische Luchtstrijdkrachten in Zeist en tenslotte in 1989 naar de vliegbasis Soesterberg, eerst bij de Personeelsdienst en later - na de opleiding tot officier - bij het 300 Squadron als Hoofd Squadronstafbureau.

Na mijn FLO/ALO al snel een bestuursfunctie ingerold bij Omnia Cernens (Oud GPLV'ers) en ”ik doe nog wat“ voor de mess..

In 2002 ben ik begonnen met het bijelkaar zoeken van een aantal bestuursleden voor de Contactgroep Postactieven regio Soesterberg. Korte tijd later kwamen daar nog twee bestuursleden bij en zijn we gaan draaien als vereniging. Nu, een aantal jaren verder gaat het goed met deze club!


Penningmeester

Thorwald Koreneef

Getrouwd met Magda, vader van 2 kinderen en opa van 4 kleinkinderen.

In oktober 1969 als KVV’er in Nijmegen opgekomen en na de opleiding op de LETS als Electro-Instrumenten monteur geplaats bij T & E Squadron op Vliegbasis Soesterberg. In 1975 besloten beroeps te worden en aansluitend Kaderschool en LETS voor de opleiding Vliegtuigmonteur NF-5. Na een kleine tussenstap werkzaam geweest bij 316 Squadron Vliegbasis Twente daarna definitieve plaatsing 314 Squadron Vliegbasis Eindhoven.

Na een fijne en intensieve tijd op Vliegbasis Eindhoven was er een mogelijkheid om in 1984 Naar NATO AWACS Geilenkirchen te gaan. De functie was Aircraft Quality Control Inpector. In deze functie ben ik diverse malen naar Tinker Airforce Base Oklahoma en Seattle Boeing Headquarters voor meetings aangaande Corrosie en Aircraft Fuel-Systems. Ook regelmatige bezoeken/inspecties op FOB’s (Forward Operating Base) behoorde tot de taken.

Helaas was mijn tour bij  NATO AWACS in 1990 voorbij en werd ik geplaatst bij het Log Squadron op Vliegbasis Soesterberg. Daar ben ik begonnen bij Kantoor Bedrijfsvoering. Gezien ik al ervaring had met het CAMS (Core Automated Maintenace System) werd ik geplaats bij  het kantoor invoering CAMS.  Later had ik voor deze werkzaamheden een stoel op het Kantoor Bedrijfs Analyse. In 1994 ben ik overgestapt naar het 298 Squadron in de functie van KAM (Kwaliteit, ARBO en Milieu) Functionaris. Na een korte maar fantastische tijd besloten om in 1996 solliciteren op de functie Hoofd KVT (Kantoor Vorming en Training) bij 300 Squadron. Op advies heb ik in 1997 gesolliciteerd naar de functie van HBA (Hoofd Bureau Adjudant) bij Commandant Vliegbasis Soesterberg. Na de Officiers opleiding tot Eerste Luitenant in Woensdrecht heb ik uiteindelijk deze functie tot november 2004 uitgevoerd.


Ledenadministrateur

Ruud Vrakking

In maart 1967 opgekomen op de LKS te Schaarsbergen.

Na de 1e 6 maanden militaire opleiding verder gegaan in het Brandweerwezen.

In 1968 en begin 1969 OTT gedraaid op Twenthe. Tijdens de LAFA Werd ik "vriendelijk verzocht" om voor 5 jaar naar de Geleide Wapens te gaan, aangezien ze daar te korten zouden hebben.

Na de bevordering tot Sergeant tijdelijk terug naar Twenthe en begon in de zomer aan de opleiding tot vuurleider bij de Nike.

Na de opleiding OTT gedraaid op Rheine waarna ik na 3 maanden op Schöppingen werd geplaatst als MTR-operator.In 1975 overgeplaatst naar Soesterberg waar ik gelukkig weer brandweerman kon spelen.

In 1993 overgeplaatst naar Deelen i.v.m. het vertrek van de Amerikanen.

I.v.m. de sluiting van Deelen als vliegbasis, teruggeplaatst naar brandweer Soesterberg.

Na een half jaar het verzoek gekregen om Hoofd Preventie te worden op Volkel en werd daar in april 1996 geplaatst.

Per 1 mei 2002 met FLO.


Ereleden

1. Hr W. Aben, initiatiefnemer oprichten Contactgroepen Postactieven KLu

2. Hr D. Berlijn, toenmalig Bevelhebber KLu

3. Hr C. Hilderink, toenmalig Directeur Personeel

4. Hr. Bart Petersen, voormalig penningmeester CGPASSB

5. Hr. Jan van der Togt, voormalig ledenadministrateur en webmaster CGPASSB †

6. Tiny van der Wijst, gedurende 20 jaar bestuurslid CGPASSB

7. Cees Huisman, mede-oprichter en vanaf 2002 secretaris van de Contactgroep Postactieven Soesterberg.